Ak vo Vysokých Tatrách nezosilnie vietor, požiar po obvode zlikvidujú

31.07.2005 Poprad

Vysoké Tatry 31. júla (TASR) - Ak sa vo Vysokých Tatrách nezmení počasie a nezosilnie vietor, mal by byť požiar, ktorý zasiahol vyše 200 hektárov lesa, po ob...
Vysoké Tatry 31. júla (TASR) - Ak sa vo Vysokých Tatrách nezmení počasie a nezosilnie vietor, mal by byť požiar, ktorý zasiahol vyše 200 hektárov lesa, po obvode zlikvidovaný. Pre TASR to dnes ráno uviedol riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove a člen krízového štábu Miroslav Kanaš.

\"Vyzerá to už oveľa lepšie ako cez noc. Sú dve ohniská na východnej strane nad Starým Smokovcom, kde hasia vrtuľníky a lesné špeciály, tri ohniská sú pri ceste slobody, ktoré hasíme Tatrami 815 a súvislý pás ohňa je na západnej strane v Tatranskej Polianke a na severe, kde to hasíme inou možnou cestou, a to vzduchom, \" skonštatoval Kanaš.
Hasičov, ktorí pracovali počas dňa a noci dnes ráno podľa Kanaša vymenili čerství. Likvidovať požiar pomáhajú aj dva vrtuľníky a tri lietadlá, ktoré vyštartovali ráno z popradského letiska.
Požiar, ktorý vypukol v sobotu napoludnie v Tatranskej Polianke, zasiahol vyše 200 hektárov lesa, omladiny a vďaka vetru postupoval do vysokohorského terénu.
Pri likvidácii a lokalizácii požiaru doteraz pomáhali tri vrtuľníky, rovnaký počet čmeliakov, takmer tri desiatky hasičských cisterien, hasičský tank, vyše 80 profesionálnych hasičov, dobrovoľní hasiči, pracovníci TANAP-u, ochranári, pracovníci vodární a kanalizácií a policajti.
 

Vyberte región

mark